2012 m. rugsėjo 20 d., ketvirtadienis

UAB steigimas

Didžiausia pasaulyje kompanija Google buvo sukurta studentų bendrabutyje. Amerikietis Larry page ir rusas Sergejus Brinas kelis metus dirbo su paieškos sistemos algoritmu, paleido bandomąją versiją ir parodė ją vienam investuotojui. Šis nedvejodamas išrašė vaikinams 100 000 dolerių čekį. Į gavėjo laukelį jis įrašė Google. Studentai labai džiaugėsi savo investicija, bet netrukus suvokė, kad tų pinigų jie negali išsigryninti, nes neturi įmonės. Kol sukūrė įmonę, čekis gulėjo stalčiuje kurį laiką. Jei tokia situacija nutiktų Lietuvoje, užtruktumėte 2-3 darbo dienas, kol būtų įkurta įmonė. Grubiai tariant pirmadienį sutvarkytumėte dokumentus, o jau penktadienį galėtumėte organizuoti pirmąjį įmonės vakarėlį.

UAB steigimas užtrunka vos 2-3 darbo dienas, jei tik dokumentai, reikalingi steigimui, yra tvarkingi ir paruošti. Taigi viskas vyksta labai greitai, jei tik turite elektroninį parašą, 10 000 litų, esate savų patalpų savininkas, turite greitai dirbantį teisininką ir išmanote įmonių steigimo tvarką. Jei šie reikalavimai – ne apie jus, viską galima išspręsti ir kitaip. Patikėkite savo verslo steigimą profesionalams, kurie labai greitai ir profesionaliai UAB įsteigs už jus.

Pinigai yra reikalingi visur, tad UAB steigimas taip pat kainuoja. Steigiant per profesionalus, nereikia 10 000 litų, tad verslą pradėsite vos su 900. 899 litai yra uždarosios akcinės bendrovės steigimo kaina Vilniuje ir Kaune. Už šiuos pinigus užregistruojamas įmonės pavadinimas, sutvarkomi steigimo dokumentai, įstatai, atidaroma sąskaita, įnešamas 10 000 Lt indėlis. Taip pat pateikiami visi reikalingi duomenys „Registrų centrui“. Suteikiamas įmonės registracijos adresas. Užsakomas ir pagaminamas bendrovės antspaudas. Visas dokumentų rinkimo procesas paprastai užima gana nemažai laiko, kurį profesionalūs įmonių steigėjai – finansiniai konsultantai sutaupo.

Jei esate entuziastingas žmogus ir manote, kad galite sukurti verslą, nedvejodami kurkite. Išleisite gana nedaug, sutaupysite nemažai laiko. Tai ypač aktualu tiems, kas turi nuolatinį samdomą darbą ir negali skirti laiko stovėjimui laukiamajame pas notarą ar „Registrų centre“. Su specialistų pagalba sukurtas verslas nesukels tiek streso, kurį paprastai patiria pirmąsias įmones steigiantys verslininkai. Lietuvos įstatymai nėra tobuli, jie keičiasi, tad dar daugiau laiko būtų sugaištama domėjimuisi, kas ir kaip vykdoma. Finansiniai konsultantai paskutines įmonių steigimo „naujienas“ gali pranešti nemokamos konsultacijos metu. Nebijokite kreiptis pagalbos. Kam eiti bandymų ir klaidų keliu, jei viską iš karto galima padaryti teisingai, ir UAB steigimas nebeatrodys toks bauginantis.

2 komentarai:

  1. Na atrodo, kad įmonių steigimas toks sudėtingas, jei "Google" korparacija buvo įkurta studentų bedrabučio kambaryje. Tikrai įdomi ir aktauli informacija.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Norėčiau labai padėkoti „LAPO MICRO FINANCE“, kuri man suteikė paskolą sergančio vaiko gydymui. Labai džiaugiuosi, kad šiandien sutikau LAPO, jei reikia skubios paskolos, susisiekite su jais el. Paštu: lapofunding960@gmail.com
    „Whatsapp“ +447883183014

    AtsakytiPanaikinti