2012 m. rugsėjo 17 d., pirmadienis

UAB steigimas Kaune – stereotipas apie kainą

Kiekvieną dieną Lietuvoje įsteigiama po mažiausiai keliolika naujų įmonių. Tai rodo, kad verslas Lietuvoje kyla, nuolatos jauni ir verslūs žmonės ieško galimybių pradėti savo verslą, užsidirbti pinigų. Tai labai sveikintinas reiškinys, nes tik taip visi gyvensime geriau.

Su įmonių steigimu taip pat sklando įvairiausių mitų ir steretotipų, kuriuos kartais labai norisi paneigti. Vienas iš tokių stereotipų yra tai, kad UAB steigimas Kaune yra pigesnis, nei Vilniuje, bet brangesnis, nei provincijoje. Šis mitas turi ir realų pagrindą, tačiau apie viską iš eilės.

Pirmiausiai, reiktų žinoti, iš ko susideda UAB steigimo kaina pas profesionalius įmonių steigėjus – finansinius konsultantus. Kainą sudaro:

Įvairios valstybinės rinkliavos ir mokesčiai, kuriuos nustato „Registrų centras“. Visoje Lietuvoje šios rinkliavos yra vienodos, nesvarbu, ar imamos „Registrų centro“ filiale Skuode, ar Kaune, ar Vilniuje.

Dokumentų paruošimas. Tai dažniausiai valandinis finansinių konsultantų ir jų teisininkų įkainis už paruoštus akcininkų susirinkimo protokolus, steigimo nutarimus, įmonės įstatus ir kitus reikalingus dokumentus. Kreipiantis į teisininkų kontorą, mokestis už dokumentų paruošimą bus dar didesnis, nei pas finansinius konsultantus.

Sąskaitos atidarymas, įvairių formų pateikimas „Registrų centrui“ ir kiti veiksmai taip pat gali būti įvertinami valandiniu mokesčiu.

Antspaudo gamyba priklauso nuo skubumo, nes skubiai gaminamas antspaudas yra brangesnis.

Kainos yra paremtos fiksuotais mokesčiais + kelių sričių specialistų valandiniu darbu. Ar provincijoje teisininko paslaugos brangesnės negu didmiestyje? Kai kuriuose miestuose – taip, nes teisininkų ir finansinių konsultantų pasiūla provincijoje nėra didelė, konkurencija – maža, tad kainos gali būti aukštesnės.

Pats stereotipas dėl kainos yra ir kilęs iš šios situacijos, kai neadekvačiai buvo įvertinami įkainiai. UAB steigimas Kaune nėra kažkuo išskirtinis, todėl procesai atliekami tokie patys, sugaištama tiek pat laiko (kai įmonė kuriama internetu, ir nereikia trukdytis notaro biuro priimamajame ar „Registrų centro“ laukiamajame), tad manyti, kad kažkas vyksta kitaip nereikėtų. Dar reikia turėti omenyje, kad Kaune ir kituose didžiuosiuose miestuose dokumentai ruošiami itin kruopščiai ir profesionaliai, stengiamasi eliminuoti bet kokias klaidos galimybes, nes nuo to priklauso būsimojo verslo sėkmė.

UAB steigimas Kaune ir Vilniuje internetu kainuoja 899 Lt. Bent jau tokias kainas pateikia vieni iš rinkos lyderių „Apskaita AG“ įmonių steigėjai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą